Comunicat slujiiri în Parohia Băbeni III Valea Mare la Sărbătorea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul Episcopul şi ocrotitorul Râmnicului 2022

La  sfârșitul primei luni calendaristice de toamnă și totodată, prima lună a anului bisericesc Municipiul Râmnicu Vâlcea, dar și întreagă Eparhia a Râmnicului, își cinstesc ocrotitorul și conducătorul Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul episcopul Râmnicului, care la propunerea vrednicului de pomenire părintele nostru Arhiepiscop Gherasim Cristea, în ședința de lucru a Consiliului Local Municipal din anul 1999, a fost adoptată cu unanimitatea voturilor valabil exprimate hotărârea ca Sfântul Antim Ivireanul, să devină ocrotitorul spiritual al cetății pe care a păstorit-o între anii 1705 - 1708, pentru a-și cinstii după cuviință ocrotitorul și conducătorul cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale Varsanufie Gogescu, actualul Arhiepiscop al Râmnicului, în perioada 25-27 septembrie 2022, Administrația Eparhială organizează mai multe evenimente cultural-religioase dedicate Sfântului Antim Ivireanul. Aceste evenimente vor debuta  Duminică, 25 septembrie, de la ora 17.30, când la sala "Gherasim Arhiepiscopul" din cadrul Așezământului "Sfântul Ierarh Antim Ivireanul" situat în incinta Centrului Eparhial unde va avea loc  cea de a    XX-a Sesiune de comunicări a Centrului de Studii Medievale și Premoderne „Sfântul Antim Ivireanul”. 

Luni, 26 septembrie, Simpozionul Național „Experiența luminii dumnezeiești în teologia și spiritualitatea ortodoxă”, la eveniment sunt așteptați să participe mai mulți profesori de la facultățile de teologie ortodoxă din țară acest eveniment este programat la ora 10.00 și se desfășoară tot la sala  "Gherasim Arhiepiscopul" din cadrul Așezământului "Sfântul Ierarh Antim Ivireanul" situat în incinta Centrului Eparhial.

De asemeni luni, 26 septembrie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”, de la ora 18.00 va fi săvârșită Slujba Privegherii la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Marți, 27 septembrie, începând cu ora 9.30, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va săvârși Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de ierarhi din Georgia și din țara noastră pe o scenă special amenajată în fața Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Soborul ierarhilor este așadar alcătuit din Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,

 Înaltpreasfințitul Părinte Theodor, Mitropolit de  Akhaltsikhe și Tao-Klargeti, 

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, 

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și 

Preasfințitul Părinte Quais, Episcop de Erzurum și vicar-patriarhal al Patriarhiei Greco-Ortodoxe a Antiohiei și a Întregului Răsărit, înconjurați de soborul preoților din Protoieria Râmnicu-Vâlcea și stareți ai mănăstirilor vâlcene.

Manifestările se vor încheia marți seara când începând cu ora 18.00  la sala  "Gherasim Arhiepiscopul" din cadrul Așezământului "Sfântul Ierarh Antim Ivireanul" situat în incinta Centrului Eparhial. Corul de copii „Irmisa” din Ude, Georgia, localitatea natală a Sfântului Antim, va susține Concertul „Vistieria Darurilor”, închinat Sfântului Ocrotitor al Municipiului Râmnicu-Vâlcea și al credincioșilor georgieni.

Sursa text și spot foto Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia