Reluarea slujirilor în Parohia Băbeni III Valea Mare în duminica a III a după Învierea Domnului (a Sfintelor Femei Mironosițe vestitoare ale bucuriei învierii și renașterii la viață) Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea după întreruperea cauzată de pandemia covid19

În duminica a III a după prasnicul Învierii Domnului Mitropolia Olteniei se îmbracă în haină luminoasă cu prilejul aducerii Moaștelor Sfântului Ierarh Calinic ctitorul Mănăstirii Frăsinei și Episcopul Râmnicului . Aducerea Sfintelor Moaște a a avut loc în perioada 28 aprilie - 5 mai 2012. 


în perioada   4-8 mai 2022, Arhiepiscopia Râmnicului organizează o serie de evenimente cultural-duhovnicești și liturgice prilejuite de hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea, Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în Oltenia. Cu acest prilej Preacucernicii Părinți Ion Sorinel Dițoiu și Petre Popa vor participa împreună cu credincioșii la slujba arhierească oficiată în sobor de arhierei  după cum urmează:

Înaltpreasfințitul Păeinte Doctor Academician Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și de către Înaltpreasfințitul Părinte Doctor Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi slujitori la parohiile, mănăstirile și schiturile din Eparhie. 

Evenimentele dedicate hramului Catedralei Arhiepiscopale vâlcene vor debuta  

  • Miercuri, 4 mai, de la ora 18.00, la Sala Iosif Episcopul din cadrul Așezământului Sfântul Ierarh Calinic, Episcopul Râmnicului va avea loc Recitalul de muzică și poezie „Pianul cu poeme - Armonii de Înviere”, eveniment susținut de actrița Daniela Nane și de pianista Ioana-Maria Lupașcu.
  • Joi, 5 maila ora 17.00, în foaierul Așezământului Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, va avea loc vernisajul Expoziției de icoane Chipul slavei Tale.
  • Vineri, 6 mai, la ora 18.00, protopsaltul Theodoros Vasilikos va susține un Concert Extraordinar de muzică bizantină, ce se va desfășura în Sala Consiliului Județean Vâlcea.
  • Sâmbătă, 7 maila ora 12.00, Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB și Asociația „Renașterea Obiceiurilor și Tradițiilor Românești”, organizează evenimentul prilejuit de lansarea volumului „Maria, doamna voievodului sfânt Constantin Brâncoveanu”. Manifestarea va avea loc la Sala Iosif Episcopul din cadrul Așezământului Sfântul Ierarh Calinic, Episcopul Râmnicului.
  • Tot sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 17.00, va fi săvârșită Slujba Privegherii.
  • Duminică, 8 mai, va fi săvârșită Sfânta Liturghie începând cu ora 9.30, pe scena amenajată în apropierea Catedralei Arhiepiscopale.
Sursa text și spot foto Secretariatele Parohiale foto Moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia