Mesaj de condoleanțe Preasfințitul Părinte Vasile Fluieraș (Someșanul), apărător destoinic al Bisericii Ortodoxe Române în vremuri tulburi (Video )

   Înaltpreasfințite Părinte Andrei Arhiepiscop  al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului Maramureșului și Sălajului,

Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul , Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului,

 

            Înaltpreasfinția Voastră,

Preasfinția Voastră,  

            Am aflat cu profundă durere în suflet vestea nașterii în ceruri a Preasfinției Sale Părintele nostru Vasile Fluieraș (Someșanul), arhiereu cu o bogată activitate clericală și misionară în slujba Bisericii și a semenilor aflați în dificultate.

            Proiectul de suflet al vrednicului ierarh este Centrul de îngrijiri Paliative pus sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nectarie al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

            Preasfințitul Părinte Episcop emerit Vasile Fluieraș (Someșanul), rămâne în istoria Bisericii Ortodoxe Române, dar și în conștiința poporului român și a cunoscuților săi drept o făclie care luminează în întuneric jertfindu-se permanent pe altarul ne sângeros al iubirii păstrătoare a valorilor liturgice și tradițiilor românești prin comuniunea cu clerul și credincioșii pe care i-a păstorit.

            În aceste zile marcate de tristețe ne-am adunat în Sfânta Catedrală Mitropolitană cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din Municipiul Cluj-Napoca sau datorită condițiilor epidemiologice restrictive la parohiile  pe care cu Mila Domnului le păstorim pentru a înălța rugăciuni și a ne aduce ultimul nostru  omagiu față de vlădica Vasile părintele nostru.

            Așadar, îl rugăm pe Milostivul Dumnezeu cel ce l-a trimis pe Unul Născut Fiul Său Iisus Hristos, care prin Învierea Sa, cea de a treia zi a biruit boldul morții pentru rugăciunile Sfântului și Dreptului Lazăr, ale Preacuratei Maicii Sale și ale tuturor sfinților să așeze sufletul adormitului robului său Vasile Episcopul  în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

A se citii la slujba Înmormântării oficiate luni 11 octombrie 2021, la Catedrala Mitropolitană din Municipiul  Cluj-Napoca.

Dat în Bisericile Parohiale din:

Băbeni Valea Mare, Ciorăști, Câineni I și Marcea,

Protoieriile Râmnicu Vâlcea, Călimănești și Drăgășani,

                                     Mitropolia Olteniei,

Arhiepiscopia Râmnicului,                      județul Vâlcea

Vineri 8 octombrie 2021

Sursa text și spot foto Secretariatele Parohiale foto Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Vasile Fluieraș (Someșanul))

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia