Mesaj de condoleanțe Preacuviosul Părinte David Oprea vrednic slujitor al lui Hristos , în obștea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, de la Suceava, -Catedrala Arhiepiscopală și coordonator administrativ al Cabinetului Arhiepiscopal al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic (video)


Înaltpreasfinția Voastră Părinte Arhiepiscop Calinic,

Înaltpreasfințiile și Preasfințiile Voastre,

Preacuvioși și Preacucernici Părinți,

Preacuvioase Maici,

Iubiți credincioși și credincioase,

 

            Am aflat cu profundă întristare și durere sufletească vestea trecerii mării acestei vieți pentru Preacuviosul Părinte Protosinghel David Oprea, eveniment petrecut vineri 17 septembrie 2021 la vârsta de 47 de ani răpus de această necruțătoare infecție cu coronavirus. Părintele David Protosinghelul de-alungul activității sale a fost alături de toți cei ce veneau la Catedrala Arhiepiscopală a Sucevei Duminica și în sărbători pentru a-și găsii răspunsurile la întrebările ce -i frământau părintele sub inspirația Duhului Sfânt și cu blândețea caracteristică i odihnea duhovnicește.

În aceste zile triste când suntem chemați la Catedrala Arhiepiscopală și apoi la Mănăstirea Cetățuia, din Municipiul Iași, pentru al prohodii pe părintele adresăm cuvânt de mângâiere, alinare și întărire Părintelui  Arhiepiscop Calinic precum și familiei  și tuturor acelora care l-au  cunoscut.

Îl rugăm pe Hristos, Domnul  Arhiereul Veșnic, să aşeze sufletul părintelui David în ceata drepților, în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

 

Hristos a Înviat !

Veșnica lui  pomenire din neam în neam și din veac în veac

A se citii la  Slujba Înmormântării ce va fi oficiată în Biserica Mănăstirii Cetățuia din Iași, luni 20 septembrie 2021 Sursa text și spot foto Secretariatele Parohiale,foto Preacuviosul Părinte David Oprea

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia