Mesaj de condoleanțe Marele actor și regizor Ion Caramitru revigoratorul culturii românești de după 1989 (video)

 Colectivului Teatrului Național București

Colectivului Teatrului Lucia Sturza Bulandra (Teatrul Municipal București )

Familiei îndoliate

Precum și tuturor colaboratorilor și cunoscuților 


Am aflat cu profundă întristare vestea începutului unei noi vieți în lumina cea ne apusă a Împărăției Cerurilor pentru domnul Ion Caramitru, personalitate marcantă a culturii române de după 1989.

Numele său rămâne încrustat cu litere de aur în istoria culturii române atât prin prisma carierei de actor și regizor  al teatrului și cinematografiei românești, în această calitate a  pus în scenă numeroase piese de teatru atât la Teatrul Național din București instituție pe care a condus-o timp de 16 ani cu devotament și abnegație. De asemenea, a interpretat roluri memorabile și la Teatrul Lucia Sturza Bulandra, în calitate de colaborator un rol memorabil interpretat de actorul de vrednică amintire este cel al profesorului diriginte Socrate  din seria de filme Liceenii  sau declarație de dragoste.
În perioada 1996-2000 a fost întâistătătorul culturii române, din această demnitate a susținut cu timp și fără timp restaurarea și consolidarea monumentelor  istorice și a bisericilor de interes patrimonial național și internațional .
Însăși marele om de cultură spunea într-un discurs public cităm:” Să mori să dormi și printr-un somn să spui că ai pus capăt durerii sufletești și miilor de spaimă  ale firii purtate-n noi, din leagăn. “   
De câteva zile marele om de cultură ne cheamă la căpătâiul său cu mic cu mare pentru a ne lua rămas bun fizic și vremelnic. Așadar, adresăm familiei și tuturor colaboratorilor și cunoscuților cuvânt părintesc pentru alinarea suferinței pricinuite de această pierdere. Tot odată ne rugăm Mântuitorului Hristos, să odihnească sufletul adormitului robului său Ion împreună cu drepții.  

Veșnica lui pomenire din neam în neam și din veac în veac!
A se citii la Slujba înmormântării 
 
 Sursa text și spot foto Secretariatele Parohiale foto defunctul actor și ministru al culturii române

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia