Părintele Petre Vețeleanu, omul care răspândea bucurie și lumină tuturor celor din jurul său schimbându-le viața și alinându-le suferințele (3 mai 1958 - 17 iunie 2021 ) video

“Nu sunt trimis decât la oile pierdute ale casei lui Israel.[1]

           Eu sunt oaia cea pierdută, cheamă-mă Mântuitorule, și mă mântuiește.[2]

 

            Preacucernici Părinți prezenți la Slujba înmormântării,  

            Îndureratei comunități Parohiale a Parohiei Trăistari, din orașul Ocnele Mari, județul Vâlcea,

Îndoliatei familii a Părintelui Petre,

Doamnei Lidia Dobre, Președinte al Fundației Inimă pentru Inimă dimpreună cu întregul colectiv colaborator apropiat și permanent al Preacucerniciei Sale, precum și tuturor acelora care l-au cunoscut, iubit și apreciat.   

            Am aflat cu profundă și vremelnică întristare vestea nașterii premature în ceruri a preaiubitului nostru frate întru Hristos, împreună rugător, chivernisitor al bunurilor bisericești încredințate spre administrare, profesor al catedrei de istorie, materie ce ne aduce în prezent trecutul și valorile acestui popor care a luptat în decembrie 1989 pentru a-și putea păstra demnitatea și credința. Părintele Petre, a fost este și va rămâne în conștiința tuturor celor care au avut binecuvântatul prilej să se afle permanent ori pentru câteva clipe în preajma Cucerniciei Sale, un soț și tată devotat un Părinte duhovnic, bun, blând și iertător, un prieten pe care oricând te puteai baza fără îndoială.

            Robul lui Dumnezeu fericitul întru adormire preotul Petre fratele nostru ghidându-se după Cuvântul Domnului, care a mandatat ucenicii și apostolii să meargă să propovăduiască cuvântul adevărului până la marginile pământului botezând poporul în numele Prea Sfintei Treimi încă din prima zi de la instalarea sa în Parohia Trăistari, a inițiat și desfășurat un plan de activități social filantropice precum ajutorarea familiilor sinistrate, a familiilor aflate în risc de sărăcie a copiilor aflați în pragul abandonului școlar, a bătrânilor singuri prin oferirea unei mese calde zilnice de luni până vineri la cantina parohiei sau la domiciliul enoriașilor ne deplasabili prin inimoșii voluntari.

 

            În aceste momente pline de durere ne rugăm ca Domnul Hristos să așeze sufletul Părintelui nostru Petre în lumina și pacea Prea Sfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire!

Hristos a Înviat!

Cu părintești condoleanțe familiei și enoriașilor parohiei păstorite

Frații întru Hristos, preoții

Ion -Sorinel Dițoiu, Petre Popa, Viorel Stoicănescu, Mihai-Iulian Bărbuși și Gheorghe Anca.

Dat în Bisericile Parohiale din Băbeni III-Valea Mare, Ciorăști, Câineni I și Marcea, județul Vâlcea.

 

           A se citii la Slujba Înmormântării, oficiate în Biserica Parohiei Trăistari, din Ocnele Mari, județul Vâlcea.

           Duminică  20 iunie 2021       

 



[1] Sfânta Evanghelie de la Matei, versetele  24-26

[2] Binecuvântările Morților

Sursa text și spot foto Secreariatele Parohiale foto 1 Părintele Petre Foto 2 Părintele Petre 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia