Informare de presă privind situația brazilor din fața Bisericii Parohiale Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorătorul de Mir Băbeni III -Valea Mare județul Vâlcea (video)

Plecând de la o postare a domnului Catrina Constantin, apărută pe o rețea de socializare postare pe care o redăm mai jos:


„Foarte mulți dintre noi, care suntem din zona Drăgășani, ne aducem aminte că atunci când mergeam către Râmnicu Vâlcea la ieșirea din localitatea Ionești și intrarea în Băbeni în curtea unei biserici, pe partea dreaptă, ne întâmpinau niște brazi falnici de peste 20 de metri înălțime și având vârsta de peste 50-60 de ani.

   Cel puțin eu îmi aduc aminte că acum circa 30 de ani, când eram elev la liceu și mergeam la Râmnicu Vâlcea cineva m-a întrebat, când am ajuns în acel loc, "Câți brazi se văd?"

Am răspuns bineînțeles că se văd doi brazi. Acest răspuns era valabil preț de circa 20-30 de secunde pentru că în momentul în care ajungeai cu mașina în direcția bisericii mai răsăreau încă doi brazi superbi, asta deoarece erau perfect aliniați doi câte doi. 

   Din păcate acum noi nu mai putem întreba pe copii noștri acest lucru pentru că cineva s-a gândit să-i taie și nu numai unul dintre ei, ci pe toți patru.

   Cât de puțină minte și cât de puțin suflet trebuie să fi avut acele persoane care s-au gândit și au pus în aplicare această crimă împotriva naturii. 

   Ceea ce e foarte trist și absurd în aceste vremuri de pandemie Covid 19, care se manifestă în special prin lipsa oxigenului în plămâni, este faptul că unii distrug cu nesăbuință tocmai arborii care transformă dioxidul de carbon în oxigenul atât de necesar. 

   Astăzi am oprit special în acel loc să fac câteva fotografii și am văzut că părți din tulpinile brazilor mai sunt încă acolo, la poarta bisericii. Am constatat că brazii erau verzi și perfect sănătoși după cum se vede din imagini și nu se impunea tăierea lor. Au rămas în curtea bisericii doar cele 4 cioate care au un diametru de circa 60-70 cm, lucru ce arată că erau la maturitate, în floarea vârstei, adică aveau în jur de 50 - 60 de ani. 

   Păcat! Mare păcat! 

   Vă rog să distribuiți pentru că cei care au făcut această faptă ar trebui să fie descoperiți de organele în drept și sancționați potrivit legii!

   Sunt curios ce explicații vor inventa! 

   Sunt convins că cei care au făcut-o nu au avut un aviz sau o aprobare eliberate de către vreo autoritate fie ea Ocol Silvic sau Agenția de Protecție a Mediului Vâlcea. „  

Facem următoarele precizări:

1 Domnul Catrina  Constantin, încalcă prevederile Legii Protecției datelor (G.D.P.R.)  ne având acordul prealabil al Preacucernicilor Părinți slujitori sau al Consiliului Parohial organism cu atribuții în toate domeniile de activitate administrativă, pentru a face poze sau filmări cu scopul de a le posta pe rețelele de socializare sau în mass-media. Încălcarea legii se pedepsește conform hotărârii definitive a instanței de judecată.

2. Aducem la cunoștința domnului Catrina Constantin precum și a tuturor celor care cunosc situația existenței brazilor plantați în fața Bisericii Parohiale,, că la sfârșitul anului 2020în ședința de lucru a Permanenței Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie și cu Avizul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva Direcția Silvică Vâlcea (Ocolul Silvic Băbeni) și al Ministerului Mediului Agenția Națională  pentru Protecția Mediului Vâlcea, au fost îndepărtați de oarece, în cazul apariției vântului puternic sau în cazul unui cutremur prezentau risc de prăbușire peste micuța biserică monument istoric unde vreme de 8 ani (1924-1932), a slujit  vrednicul de amintire și pomenire preot Ioan Marina care nu peste mult timp devine Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.  

În concluzie se interzice preluarea oricăror informații scrise, fotografii sau video fără acordul prealabil scris al părinților slujitori precum și al administratorului site-ului în calitate de responsabil voluntar comunicare mass-media 

Andrei-Sofian Stanciu

Sursa text și spot foto Secretaiatul Parohiei Băbeni III Valea Mare 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia