Comunicat cercul pastoral misionar Băbeni reunit în rugăciune la Parohia Șirineasa

În ziua de 16 septembrie 2019 Arhiepiscopia Râmnicului, prin Protoieria Râmnicu  a organizat o nouă întâlnire a preoților arondați cercului misionar pastoral Băbeni gazda întâlnirii a fost Parohia Șirineasa.

Aici lucrările ședinței a debutat de dimineață cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu dr obște, apoi Preacucernicul Părinte Ion Cosmin Stănescu a prezentat tema   Patriarhul Nicodim Munteanu - Un mărturisitor al luminii în vremuri întunecate” După prezentarea temei propuse de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, părintelui referent i-au fost adresate  o serie de întrebări cu privire la tema abordată.

În partea secundă au avut loc discuții libere luându-se în dezbatere probleme administrative  fiind identificate și modalități privitoare la intensificarea activităților catehetice, social-filantropice și misionar-pastorale la nivelul parohiilor. În încheiere, părintele Radu Constantin Miulescu, responsabil de lucrările cercului, a mulțumit preoţilor prezenţi pentru participare.

Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral „Băbeni” a fost un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi, iar pentru credincioşi a fost un prilej de întărire în credinţă şi de integrare reală în viaţa Bisericii.

Manifestarea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate „Anului omagial al satu­lui românesc (al preoţilor, învă­ţă­torilor şi primarilor gospodari) şi Anului comemorativ al pa­triarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bise­riceşti” în Patriarhia Română














Sursa text Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare, foto Arhiepiscopia Râmnicului spot foto arhivă

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia