Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de Muscel Cinstit în Arhiepiscopia Râmnicului


Biserica Ortodoxă Română, în luna iulie ziua 26 face pomenirea Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel,care începând de duminică 24 septembrie 2017, când prin bună voința Părintelui Arhiepiscop Calinic, al Argeșului și Muscelului și cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Varsanufie, al Râmnicului Arhiepiscopia noastră a mai adăugat în patrimoniul său religios o părticică din moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. Racla ce adăpostește sfântul odor a fost dăruită Bisericii Parohiei Băbeni I Ungureni și depusă spre cinstire în pronaosul locașului de cult, astfel Cuviosul Ioanichie a devenit mijlocitor al rugăciunii locuitorilor orașului Băbeni și localităților învecinate către bunul Dumnezeu.

Programul manifestărilor dedicate cinstirii a debutat în seara zilei de joi 25 iulie prin săvârșirea de către soborul de preoți aflat sub protia Preacucernicului Părinte Emil Rădulescu a Slujbei Vecerniei cu Litie urmată de procesiunea pe străzile orașului Băbeni, această procesiune reprezintă implicarea Bisericii în rezolvarea problemelor societății contemporane. În ziua următoare vineri 26 iulie programul liturgic a continuat cu Slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii La momentul cuvântului de zidire duhovnicească Părintele Emil Rădulescu,  a semănat in inimile și sufletele celor prezenți  semințele virtuților nădejdii, credinței și dragostei cultivate de către Sfinții Români pentru apărarea demnității și unității.
             














Sursa text și spot foto Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare , foto preot Gheorghe Anca 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia