Taina Sfântului Maslu de obşte Parohia Băbeni III Valea Mare

În  vinerea a patra  a Sfântului și Marelui Post al anului 2019, 5 aprilie cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Varsanufie, un sobor de preoți sub protia Preacucernicului Părinte Ion Sorinel Dițoiu a oficiat Taina Sfântului Maslu la finalul momentului liturgic Părintele desemnat pentru a susține cuvântul de zidire duhovnicească pe tema  Necesitatea participării la Taina Sfântului Maslu , importanța tainei, rugăciunea în perioada postului mare și iertarea celor ce ne greșesc. În cadrul meditației slujitorul desemnat a evidențiat următoarele:

" Ne - am adunat în Sfânta Biserică noi  sfințiții slujitori și dumneavoastră credincioșii, pentru a ne ruga Mântuitorului Hristos, Maicii Sale și Tuturor Sfinților pe car El, i - a ales Biserica nu a făcut altceva decât să recunoască sfințenia acestor viețuitori în lumea secularizată  și pervertită de păcat. Taina Sfântului Maslu este una dintre cele șapte Taine ale Bisericii Ortodoxe care săvârșește de către doi sau mai mulți preoți cu scopul tămăduirii sufletești și trupești a noastră și a celor din jurul nostru. De ce oare aceasta Sfântă Taină nu poate fi săvârșită și de către un singur preot ? Răspunsul este următorul nu se poate săvârșii de un singur preot de oarece,  după cum am auzit în alcătuirea aceste Sfinte Slujbe se regăsesc rugăciuni puternice să ne aducem aminte de frumosul cuvânt al Mântuitorului care spune: Ude sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor. Rugăciunea pentru cei aflați în suferință este rânduită de Mântuitorul Hristos și împărtășită până la sfârșitul veacurilor prin Biserică tuturor celor care cred și doresc să obțină mântuirea sufletului și a trupului vedem cu toții cât de bine ne simțim atunci când ne rugăm pentru noi și pentru cei apropiați nouă cât de bine este a locui frații împreună, cu toții având nevoie de rugăciunea unuia pentru altul căci rugăciunea este susținătoarea întregii lumi. În momentul în care nu vor mai exista oameni care să se roage se sfârșii totul pentru că tot ce este efemer are și un sfârșit datorat păcatului care întunecă mintea omului îngustând totul în calea sa dar, acest lucru nu dura mult păcatul trebuind omorât sau așa cum frumos spune vorba românească tăiat de la rădăcină. Dacă cel care -l iubește pe Domnul Hristos, caută împlinire voii Sale, atunci va dobândi odihna prin auzul cuvintelor vino slugă bună și credincioasă peste puține ai fost pusă peste multe te voi pune intră și moștenește toate cele pregătite ție de la începutul veacurilor. Auzim citindu - se la taina pe care am săvârșit - o că dragostea nu cade niciodată, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul nu se trufește și îndelung rabdă. Dăm Slavă Bunului Dumnezeu că iată acum trăim vremuri în care ne putem manifesta credința rugându -ne așa dar se cuvine să mulțumim pentru toate  și să ne străduim să iertăm celor ce ne au greșit nouă                            "  


































Sursa text Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare foto preoții Gheorghe Anca și Petre Popa, spot foto arhivă 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia