Comunicat de presă Cu privire la colecta de fonduri destinată susținerii Fondului Central Misionar (Video) )

Înființat la inițiativa vrednicului de pomenire fericitul întru adormire Părintele nostru Patriarh Justinian Marina și aprobat în ședința de lucru a Sfântului Sinod din 18 septembrie 1956. Această colectă în bani  se organizează anual, în primele trei duminici ale Sfântului și Marelui Post. Sumele colectate sunt distribuite astfel:
40 %   către Centrele Eparhiale pentru susținerea bisericilor ce necesită restaurare și reparații, precum și pentru susținerea activității social filantropice și de sprijinire a persoanelor și familiilor aflate în risc de excluziune socială, de pe raza Eparhiilor.
60% din colecta Fondului Central Misionar este direcționată la Patriarhia Română, care la rândul său va gestiona sumele colectate retribuindu –le la fel ca Centrele Eparhiale comunităților ortodoxe românești din Harghita și Covasna, precum și cele din diaspora.
La baza constituirii Fondului Central Misionar pe lângă Hotărârea Sfântului Sinod luată cu unanimitate de voturi în ședința din 18 septembrie 1956., stă și Hotărârea numărul 1947 din 18 - 19 iunie 2003,
În concluzie se cuvine să – i mulțumim Bunului Dumnezeu toate binefacerile Sale revărsate peste noi și ne rugăm să ne ajute să trăim Postul Sfintelor Paști ca un urcuș duhovnicesc spre unirea cu Hristos Cel răstignit și înviat. Așadar, îndemnăm pe toți în perioada 17- 24 și 30 martie 2019, să participe după putere la susținerea colectei.

Comunicat de presă Cu privire la colecta de fonduri destinată susținerii Fondului Central Misionar 

























 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia