Editura Basilica: „Așezămintele românești de la Ierusalim, Iordan și Ierihon. Trecut și prezent”

Lucrarea „Așezămintele românești de la Ierusalim, Iordan și Ierihon. Trecut și prezent” semnată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

În prologul cărții, Părintele Prof. Constantin Pătuleanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București scrie că „deși domnitorii români au contribuit substanțial la întreținerea creștinilor ortodocși din Țara Sfântă, ei nu s-au gândit la edificarea unor așezăminte românești”.

„Primele inițiative, în sensul acesta, s-au conturat începând abia cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, iar deplina lor realizare s-a înfăptuit în veacul al XX-lea” a relatat părintele profesor.

Volumul cuprinde informații istorice despre strădania Bisericii Ortodoxe Române de a înființa la Locurile Sfinte un așezământ românesc.

În capitolele următoare Episcopul Timotei Prahoveanul prezintă informații despre fiecare în parte dintre cele trei așezăminte: cel de la Ierusalim, cel de la Ierihon, și schitul „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Iordan.

Preasfinția Sa a rezervat câteva capitole viețuitorilor români din Țara Sfântă și delegaților patriarhali în Palestina, superiori ai așezămintelor românești din Țara Sfântă.

De asemenea, lucrarea aduce în lumină fotografii și documente de arhivă care privesc toate cele trei așezăminte de la Locurile Sfinte.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Sursa articol consemnat de Florin Nicolaie și publicat pe site - ul Agenției de știri Bazilica secțiunea Prezentare Carte foto copertă apariție spot foto Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare pe 27 august 2018


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia