Mesaj de felicitare adresat Preacuviosului Părinte Arhimandrit ipoxifiu Veniamin Goreanu Episcop ales al Basarabiei de Sud

“Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura. “ ( Sfânta Evanghelie de Sfântul apostol și evanghelist Luca )

În data de 24 mai 2018, după îndelungate eforturi de recunoaștere a Mitropoliei Ortodoxe Române a Basarabiei,  de către statul moldovean au fost reactivate Episcopiile de Bălți și Basarabia de Sud , pentru scaunul vacant Episcop eparhiot Sfântul Sinod al Bisericii Noastre, l – a ales pentru ocuparea acestui post pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Veniamin Goreanu,   Consilier Patriarhal la Cancelaria Sfântului Sinod.

Cu prilejul primirii harului arhieriei care se pogoară de sus de la Părintele luminilor desăvârșindu –se prin Fiul și sfințindu –se prin Duhul cel ce sfințește toate acesta   să fie permanent cu Preacuvioșia Voastră,  călăuzindu – vă pașii  și îndemnându – vă a grăi toate cele de folos pentru păstrarea unității credinței și a neamului încredințat Preacuvioșiei Voastre.

Vă sărutăm cu smerenie dreapta frații și fii duhovnicești ai Preacuvioșiei Voastre.

Dat în Bisericile Parohiale sâmbătă 26 mai 2018 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia