Lucian Pintilie 1933 2018 una dintre cele mai mari valori ale României în domeniile teatrului și cinematografiei

Îndureratei familii,
Colegilor din lumea teatrului și a cinematografiei românești,
Întristatei adunări, precum și tuturor celor care l – au cunoscut și prețuit

Hristos S- a Înălțat !

Cu profundă întristare am primit vestea înălțării sufletului domnului Lucian Pintilie, la ceruri în ajunul Praznicului Înălțării Domnului miercuri 16 mai 2018, ora 21.00 secția Terapie intensivă din cadrul Spitalului Elias din București, după o lungă și mântuitoare suferință la vârsta de 84 de ani.
Marele regizor și actor român a dăruit poporului pe care l-a slujit cu credință, nădejde și dragoste piese de teatru,filme și replici memorabile prin  intermediul cărora rămâne veșnic viu în inimile celor care l – au cunoscut și prețuit și cărora le – a fost mentor călăuzindu – le pașii prin tainele frumoasei arte a teatrului, filmului și cinematografiei.
În aceste momente deosebit de grele pentru toți cei prezenți aici în capela Cimitirului Belu, din București, dar și pentru cei care din binecuvântate pricini nu se află alături de mentorul lor pe ultimul drum pământesc dorindu –și să – și aducă aminte de domnia Sa, așa cum era întreaga viață  adresăm cuvânt de mângâiere, întărire și solidaritate rugându – ne Domnului să așeze sufletul robului său Lucian, cel botezat în numele Sfintei Treimi și mutat de la noi, în lumina cea cerească totdeauna acum și în veci .
Veșnică pomenire !
Dat sâmbătă 19 mai 2018, în Bisericile Parohiale
Cu prilejul înmormântării.   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia