Mesaj de mângâiere la trecerea la Domnul a domnului Academician istoric și om de cultură Dinu C. Giurescu 15 februarie 1927 – 24 aprilie 2018

“ Ce – i va folosi omului,  să câștige lumea întreagă,  iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? Căci Fiul Omului va să vină întru Slava Tatălui Său, cu îngerii Săi. Și atunci va răsplătii fiecăruia după faptele Sale. Adevărat grăiesc vouă : Sunt Unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea pe Fiul Omului,venind în Împărăția Sa. ”(Sfânta Evanghelie de la Sfântul apostol și evanghelist Matei capitolul 16 versetele 26 – 28)
Domnului Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române,
Doamnelor și domnilor Academicieni, membri ai înaltului for de cultură al poporului român,
Studenților domnului Academician defunct profesor Dinu C. Giurescu,
Îndoliatei familii,
Întristatei adunări,

Hristos a Înviat !

Am aflat cu durere din anunțul dat publicității de către biroul de presă al instituției vestea nașterii în ceruri a domnului Academician profesor universitar doctor istoric Dinu C. Giurescu, după o grea suferință, la vârsta de 91 de ani, va rămâne în conștiința poporului român drept unul dintre cei mai mari oameni de cultură care a predat prin vocația sa, multor generații istoria și valorile îndemnându –le  să – și prețuiască neamul păstrându – l unit.

Activitatea domnului profesor defunct acoperă o bogată arie științifică și diplomatică fiind preocupat permanent de studierea artei medievale românești a secolelor XIV –XVIII, precum și de studiul civilizației române, de caracteristicile fundamentalismului românesc în relațiile economice, aceste studii se regăsesc în următoarele volume publicate:”Anafornițe brâncovenești” publicat în 1959 , „Bisericani, ctitorie a lui Ștefan cel Mare Maîres orlḗvers de Kiprovac en valachie au XVIII siecle”1964. Tot atunci a văzut lumina tiparului și volumul „Relațiile economice ale Țării Românești cu Țările Peninsulei Balcanice în perioada feudalismului timpuriu.”
În aceste momente în care sunt adunați la căpătâiul robului lui Dumnezeu Dinu Constantin cel mutat de la noi, toți cei care l – au cunoscut adresăm cuvânt de mângâiere tuturor dorindu – le multă putere pentru a trece peste pierderea suferită rugând pe Bunul Dumnezeu să odihnească Sufletul marelui istoric împreună cu drepții în lumina și pacea Preasfintei Treimi.
Veșnica lui pomenire .

Cu părintești  condoleanțe pentru familie și toți ce adunați  aici astăzi vineri 27 aprilie 2018, ora 11.00, în Biserica Italiană și la Cimitirul Belu din București.
Dat în Bisericile Parohiale Câineni I, Ciorăști, Marcea și Băbeni III Valea Mare, Protoieriile Călimănești, Drăgășani și Râmnicu Vâlcea.   

       

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia