Comunicat


Conform adresei numărul 309 din 12 martie 2018 și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Administrativ-bisericesc al Sfintei Arhiepiscopii astăzi joi 26 aprilie 2018 în Biserica cu hramurile Buna Vestire , Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, precum și Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel situată în orașul Băbeni, Protoieria Râmnicu Vâlcea județul Vâlcea, a avut loc întrunirea cercului electoral III Băbeni, constituit din preoții Protoieriei Râmnicu Vâlcea, în vederea alegerii membrilor clerici reprezentanți în Adunarea Eparhială. După numărarea voturilor în forul deliberativ eparhial a fost delegat Preacucernicul Părinte Mihai Florin Popescu  slujitor la Biserica  cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință. sitoată în localitatea Căzănești.                                                             
Reamintim că o părticică din Sfintele Moaște ale Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel a fost adusă și depusă în Biserică spre închinarea credincioșilor la inițiativa Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului duminică 24 septembrie 2017, cu prilejul Slujbei de Sfințirii plăcii comemorative dedicate Preafericitului întru adormire Justinian Marina, Părintele Nostru  care a cârmuit turma cea cuvântătoare a frumoasei comune  Băbeni în perioada 1924 -1932.         















Sursa Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare foto preot Petre popa


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia