Gânduri la Evanghelia Duminicii Sf. Cuv. Maria Egipteanca

Duminica a 5-a din Postul Mare îi este dedicată Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, al cărei exemplu reprezintă o încurajare că „oricât de păcătos ar fi omul, prin pocăință se poate îndrepta și chiar ajunge la sfințenie”.

În acest context Patriarhul Daniel a subliniat că „Rugăciunea unită cu pocăința și cu postul ajută pe cei păcătoși să devină sfinți”.

Cuvioasa Maria Egipteanca s-a născut în Egipt, la sfârşitul veacului al V-lea. Încă de la vârsta de 12 ani a plecat din casa părinţilor ei şi a mers în Alexandria. Era tânără şi frumoasă şi a căzut într-o atât de mare robie a plăcerilor, încât s-a făcut ademenitoare multor suflete de bărbaţi tineri şi bătrâni cu desfătările pierzătoare ale desfrânării.

Însă, după ce a trăit 17 ani în cea mai adâncă viaţă păcătoasă, părându-i-se că acesta este singurul chip de a-şi trăi viaţa, Dumnezeu i-a întins mână de ajutor, făcând din ea un dreptar de întoarcere la pocăinţă, o pildă de nevoinţă peste fire şi de neasemuită sfinţenie.

Urmăreşte-ne pe Instagram pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale.

Sursa articol consemnat de Sorin Ioniţe


Sursa articol consemnat de și publicat pe site - ul Agenției de știri Bazilica secțiunea Patriarhul României spot foto Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare pe 25 martie 2018

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia