Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

În Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale a avut loc ieri, 13 februarie, ședința de lucru a Consiliului Național Bisericesc, organism central executiv al Sfântului Sinod și al Adunării Națio­nale Bise­ricești. În cadrul ședin­ței prezidate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost aprobat Raportul general anual (sinteză) al Consiliului Național Bisericesc pe anul 2017, privind activitatea din Biserica Ortodoxă Română.

„În acest an Centenar, au o semnificație deosebită lucrările Consiliului Național Bisericesc, ale Adunării Naționale Biseri­cești și ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, organisme centrale care se întâlnesc în aceste zile la București pentru a evalua activitatea desfășurată de Biserica noastră în anul 2017”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în cuvântul de deschidere.

În continuare, Patriarhul României a prezentat sinteza acti­vităților Bisericii Ortodoxe Române în anul 2017, cu titlul „Lumina sfintelor icoane și jertfa apărătorilor Ortodoxiei”, pu­blicată în paginile „Ziarului Lumina”.

De asemenea, au fost prezentate dări de seamă de către Cancelaria Sfântului Sinod și fiecare sector al Adminis­trației Patriarhale.

La final, în ședința de lucru a fost aprobat Raportul general anual (sinteză) al Consiliului Național Bisericesc pe anul 2017, privind activitatea din Biserica Ortodoxă Română.

Ședința de ieri a fost ultima din legislatura 2014-2018. Con­si­liul Naþional Bisericesc se compune din 12 membri ai Adu­nãrii Naþionale Bisericești, câte un cleric și câte un mirean reprezentând fiecare mitropolie din þarã, desem­naþi pe o perioadă de 4 ani și pentru cel mult douã mandate.

Sursa articol consemnat de Alexandru Briciu și publicat în Ziarul Lumina Rubrica Actualitate religioasă spot foto Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare arhivă pe  14 februarie 2018

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia