Patru puncte de informare ITO 2017 vor funcționa în Iași pe durata evenimentului

Patru puncte de informare vor funcționa în municipiul Iași pe durata desfășurării Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO), în perioada 1-4 septembrie 2017.
Acestea vor fi amplasate în zonele principale ale orașului: la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, în Piața Unirii, pe Bd. Ștefan cel Mare și în incinta Palas.
La punctele de informare vor fi câte doi sau trei voluntari care vor oferi informațiile necesare despre ITO 2017, despre municipiul Iași, despre locul și programul evenimentelor. Programul lor de funcționare va fi 08:00 – 20:00, a spus Pr. Ionuț Dascălu, membru în comitetul de organizare ITO 2017, conform Radio Trinitas.
Peste 6.000 tineri sunt așteptați să participe la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Iași, care va avea tema Tânărul în căutarea libertății.
A patra ediție ITO | A fost prezentat programul evenimentelor ce vor avea loc în septembrie la Iași

În Sala Sinaxar din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași a avut loc ieri o conferință de presă în care a fost prezentată a IV-a ediție a evenimentului Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO). Organizatorii au oferit informații despre tema, programul și invitații evenimentelor ce se vor desfășura la Iași în perioada 1-4 septembrie.
ITO 2017 este organizată de Sectorul Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor prin Departamentul de Tineret și de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași.
În cadrul conferinței din 21 august 2017, Gabriela Pipirig, manager proiect, a precizat faptul că evenimentul va aduce la Iași 5.000 de tineri în perioada 1-4 septembrie, cărora li se vor alătura duminică, 3 septembrie, alți 1.000.
Sunt tineri care vin din toată România, pe de o parte, și, pe de altă parte, tineri care provin din 32 de țări, precum: Cipru, Muntenegru, Albania, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Irlanda. Acestora li se vor adăuga tineri de pe continental African: Burundi, Uganda, Kenya, Congo, Malawi, dar și din SUA, Chile, Guatemala, Ecuador sau Venezuela, a spus Gabriela Pipirig conform doxologia.ro.
________________________________________
ITO 2017 | A fost lansată aplicația dedicată Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocși (VIDEO)
________________________________________
Arhim. Nicodim Petre, Consilier al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor a vorbit despre tematica întâlnirii de anul acesta: Tânărul în căutarea libertății. Totodată, Părintele consilier a subliniat scopul evenimentului și așteptările pe care le au organizatorii.
Încercăm să facem ca tinerii aceștia să plece cu o amintire frumoasă de la Iași și cu câteva lămuriri în ceea ce privește libertatea.
Întâlnirea cu tinerii este o încercare de primenire a societății, de a le acorda încredere, de a le oferi niște răspunsuri, de a ne împrieteni cu ei și a le arăta că suntem aproape atunci când au întrebări și că pot primi răspunsuri, a precizat Arhim. Nicodim Petre.
Participanții sunt tineri ortodocși, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, cu experiență  în structurile parohiale sau asociațiile de tineret (ASCOR, ATOR, LTCOR ș.a.).
Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente, între care cele mai importante vor fi:
Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas);
Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou → Catedrala Mitropolitană);
Concertul excepțional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii).
Moderatorul evenimentelor din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.
Evenimentul se încadrează în seria întâlnirilor organizate în anii 2013 și 2014 la Baia Mare, în 2015 la Cluj și în 2016 la București.
Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul ito2017.ro.
ITO 2017 este organizată de Sectorul Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor prin Departamentul de Tineret și de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași.

Sursa articol consemnat de Sorin Ioniţe și publicat pe site –ul Agenției de știri Bazilica secțiunea Evenimente  foto logo ITO2017 spot foto Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare pe 24 august 2017


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia