În ultimii trei ani Patriarhia Română a donat aparatură medicală în valoare de 190.000 euro

190.000 euro este valoarea la care se ridică aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani. Aceste acţiuni caritabile îndreptate către mai multe unităţi spitaliceşti din Capitală şi provincie au fost posibile cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin aceste donaţii Biserica Ortodoxă Română dovedeşte, contrar unor poziţii exprimate în presa autohtonă, faptul că nu rămâne indiferentă la suferinţa aproapelui. Sprijinirea actului medical este o preocupare constantă a Bisericii care, împreună cu medicii, conlucrează pentru vindecarea şi alinarea suferinţelor celor bolnavi.
Ultima acţiune de acest fel a avut loc în 9 august 2017 când au fost donate 20 dispozitive medicale de uz pediatric în valoare de 65.000 euro.

Patriarhia Română a donat dispozitive medicale pentru douăzeci de spitale din țară

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit astăzi 20 dispozitive medicale de uz pediatric mai multor unităţi medicale din ţară.
La evenimentul din 9 august 2017 au fost prezenți reprezentanții celor douăzeci de unități spitalicești cărora le-au fost oferite instrumentele medicale. Aceștia au participat în sala Conventus a Palatului Patriarhiei la un instructaj de utilizare a aparatului oferit de un reprezentant al firmei producătoare.
Fondurile necesare achiziţionării aparatelor de ultimă generație, aproximativ 65.000 euro, au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.
Patriarhul României i-a felicitat pe donatori și a subliniat necesitatea investiției.
Ne bucurăm că acești credincioși care vin să se roage, să caute sănătatea sufletească prin rugăciune, spovedanie și împărtășire la Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se ocupă și de sănătatea trupească a celor care sunt bolnavi, a precizat Părintele Patriarh, conform Radio Trinitas.
Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, coordonați de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru au mai ajutat și alte unități spitalicești, dar mai mult prin București. Acum, multe din acest unități se află în provincie, a adăugat Preafericirea Sa.
Darul Sfânt al vieții trebuie păstrat și cultivat, făcut roditor potrivit voii lui Dumnezeu. Considerăm că știința medicală împreună cu rugăciunea ajută foarte mult în spitalele noastre, și mai ales în spitalele pentru copii. Sunt o mulțime de copii care suferă și au nevoie de îngrijire, iar aparatura medicală performantă îi ajută mult pe medici, a spus Patriarhul Daniel.
Ioana Amărin, medic specialist neonatolog la Spitalul Municipal de Urgențe Roman, a subliniat că utilizarea aparatului primit reduce stresul asupra copiilor, fiind o procedură neinvazivă.Instrumentul nu necesită consumabile şi permite memorarea rezultatelor a 100 de pacienţi pe aparat.
În 20 august 2015, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a donat aparatură medicală spitalelor bucureştene Grigore Alexandrescu, Elias şi Marie Curie.
Primele două au primit câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, în valoare de 15.748 lei fiecare. Spitalului clinic de urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie” i-a fost donat un aparat Consola ILA activve, sistem complet funcţional cu trolley, înlocuitor de plămâni, singurul de acest tip din Europa de Est.
Un an mai târziu, în aprilie 2016, voluntarii Paraclisului CMN au oferit Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, Secţia Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) Nou Născuţi, două Seringi Automate Alaris dedicate pentru neonatologie, o pompă Volumetrică Alaris, precum şi consumabile.
Toate aceste donaţii realizate cu sprijinul voluntatilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale au însumat 190.000 euro. Însă, aceste acte de binefacere nu sunt singulare în Biserica Ortodoxă Română.
Donaţie de aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva
Vineri, 9 septembrie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit o slujbă de sfințire a secției de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Deva. Cu această ocazie, a fost inaugurat și un nou echipament de testare la efort și un EKG de ultimă generație, ce vor fi folosite în cadrul acestei secții, aparate donate de Episcopia Devei și Hunedoarei spre folosul pacienților ce vor avea nevoie de utilizarea acestora. Donația acestor aparate este rodul identificării nevoilor comunității devene, secția de cardiologie a Spitalului de Urgență Deva semnalând necesitatea de primă importanță a achiziționării acestor echipamente medicale extrem de performante. Acțiunea de astăzi se înscrie într-o preocupare permanentă a Episcopiei Devei și Hunedoarei de a sprijini unitățile sanitare din cuprinsul eparhiei, ea venind în continuarea acțiunilor social-filantropice desfășurate în secțiile de pediatrie, de ortopedie și A.T.I. ale Spitalului Județean de Urgență Deva.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a vorbit despre importanța conlucrării între instituțiile de îngrijire a bolnavilor și Biserică, actul medical fiind un gest de profundă dragoste față de aproapele prin care cadrele medicale reușesc să se jertfească pentru binele și însănătoșirea celor cuprinși de boală. Prin activitatea lor, medicii reprezintă prelungirea iubirii lui Dumnezeu și grija Sa nemăsurată față de oameni. De asemenea, Preasfinția Sa a mulțumit conducerii și personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva pentru buna colaborare cu Episcopia Devei și Hunedoarei.

Recent, Protoieria Fălticeni, împreună cu alte instituţii din zonă, a donat spitalului din Dolhasca un electrocardiograf de ultima generaţie. Acest spital aflat în subordinea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a fost inaugurat duminică, 20 august 2017. Unitatea medicală, prima din eparhia suceveană şi una dintre cele 45 instituţii medicale din Patriarhia Română, va oferi servicii medicale pentru localnicii cu venituri reduse din Bucovina, fiind la dispoziţia celor 10.000 de locuitori din zonă.
De asemenea, în data de 9 septembrie 2016, Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat Spitalului Județean de Urgență Deva un nou echipament de testare la efort și un EKG de ultimă generație.
Acțiunea se înscrie într-o preocupare permanentă a Episcopiei Devei și Hunedoarei de a sprijini unitățile sanitare din cuprinsul eparhiei, ea venind în continuarea acțiunilor social-filantropice desfășurate în secțiile de pediatrie, de ortopedie și A.T.I. ale Spitalului Județean de Urgență Deva.
Pe lângă aceste donaţii care evidenţiază grija faţă de sănătatea trupească a credincioşilor, menţionăm că aspectul central al misiunii Bisericii ce vizează sănătatea sufletească a păstoriţilor ei nu este neglijat. Asistenţa religioasă din unităţile spitaliceşti, paraclisle şi capelele amenajate pentru alinarea suferinţelor sufleteşti şi trupeşti dovedesc faptul că Biserica are în vedere atât vindecarea sufletească, cât şi cea trupească a credincioşilor ei.

Sursa articol consemnat de Gheorghe Anghel și publicat pe site –ul Agenției de știri Bazilica secțiunea Social spot foto Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare  pe 22 august 2017



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia