Palatul Patriarhiei | Concursul „Icoana ortodoxă – lumina credinței”. Recunoaşterea meritelor pentru câştigători

Sărbătoarea ocrotitorilor Catedralei Patriarhale a fost una deosbită pentru câştigătorii Concursului Icoana ortodoxă – lumina credinței. Ei au fost premiaţi astăzi, 21 mai 2017, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei.
Totodată, a avut loc vernisajul expoziției și prezentarea catalogului Icoana ortodoxă – lumina credinței, informează Radio Trinitas.
În cuvântul rostit, Părintele Patriarh i-a felicitat pe toţi cei implicați în mărturisirea credinței prin iconografie și a arătat importanța picturii bizantine în cult.
Dăm slavă lui Dumnezeu că acest concurs naţional continuă şi are rezultate din ce în ce mai frumoase. Este nevoie să reţinem că icoana ortodoxă nu e o simplă podoabă în biserică, ci este expresia credinţei ortodoxe în întruparea Fiului lui Dumnezeu cel nevăzut, a spus Preafericirea Sa.
Evenimentul s-a desfăşurat după Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel şi premierea celuilalt concurs dedicat Anului omagial 2017 în Patriarhia Română.
Concursul Naţional Icoana ortodoxă – lumina credinței (ediția a VI-a) a fost organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de Sectorul Cultură și Patrimoniu Religios – Centrul pentru Patrimoniu Cultural Sfântul Constantin Brâncoveanu și Sectorul Teologic-Educaţional ale Patriarhiei Române, în perioada 8 decembrie 2016 – 21 mai 2017.
Sursa articol consemnat de Iulian Dumitrascu și publicat pe site ul Agenției de știri Bazilica secțiunea Patriarhia Română  spot foto Secretariatul Parohiei Băbeni III Valea Mare arhivă pe 21 mai 2017


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia