7 mai 2017: Intronizarea Episcopului Ortodox Român al Canadei

Preasfinţitul Părinte Ioan Casian va fi intronizat duminica aceasta ca Episcop al nou înfiinţatei Eparhii a Canadei. Delegaţia Patriarhiei Române la acest eveniment va fi condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei.
Ceremonia va avea loc în Parohia Sfântul Gheorghe din St-Hubert, Quebec.
Înfiinţarea  Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei a fost aprobată în Ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 28 octombrie 2016.
________________________________________
PS Ioan Casian s-a născut în data de 20 februarie 1969, în oraşul Comăneşti, judeţul Bacău.
A absolvit Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu, a viețuit doi ani în Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Ierusalim, a efectuat studii teologice la Roma și a activat ca secretar administrativ al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale timp de patru ani.
Timp de peste zece ani a fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor Două Americi. A fost ales în această demnitate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședinta din 2 martie 2006.

Sursa articol consemnat de Gheorghe Anghel şi publicat pe site – ul Agenţiei de ştiri Bazilica secţiunea Diaspora foto Preasfinţitul Părinte Ioan Casian Episcop ales al Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei  pe 5 mai 2017




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Consiliul Național Bisericesc reunit în ședință de lucru

Biserica Ortodoxă Română, un actor principal în menţinerea sănătăţii românilor. În Patriarhia Română funcţionează 45 de instituţii medicale şi farmaceutice

31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia